Biztonsági üveg a lépcsőkészítésben, avagy mennyire biztonságos az otthonunk részeként?

Manapság egyre többen választanak modern, üvegből készült elemeket otthonaikban, különösen a lépcsők területén. Azonban felmerülhet a kérdés: mennyire biztonságos az üveg használata? Mi, a Solymos-Design-nál kiemelt figyelmet fordítunk a biztonságra és a minőségre, így bátran választhatod az üveget lépcsőidhez.

Az üveg biztonsága

Az általunk használt üvegtípus ragasztott biztonsági üveg, amely felépítésében az autók szélvédőüvegéhez hasonlít. Két edzett üvegtábla van biztonsági fóliával összeragasztva, hogy esetleges törés esetén is egy darabban maradjon, elkerülve az üvegszilánkok keletkezését. Ez a technológia garantálja, hogy az üveg nemcsak esztétikus, hanem rendkívül biztonságos is. Az üvegkorlátok esetén két 8 mm-es üveglap van összelaminálva, míg a lépcsőt tartó üveg tartóvázaknál két 10 mm-es üveglapot használunk. Ez a vastagság és laminálás biztosítja, hogy az üveg elemek stabilak és tartósak legyenek.

Fontos kiemelni, hogy rendeltetésszerű használat esetén nem fordulhat elő törés. Az üveg csak extrém körülmények között törhet el, például ha kalapáccsal ütik az élét (és reméljük ez senkinek nem jut eszébe 🙂). Ezt az anyagtulajdonságot figyelembe véve, a mindennapi használat során nem kell aggódni az üveg sérülékenysége miatt. Emellett a legtöbb lépcsőtípusnál az üveg elemek kizárólag korlát funkciót látnak el, kivéve az üveg tartóvázas lépcsőknél, ahol az edzett üveg szerkezeti funkciót is betölt.

Statikai számítások és tanúsítványok

Az üveg tartóvázas lépcsők megalkotása komoly statikai számításokat igényel. Csapatunk minden projekt előtt alaposan felméri az adott helyszín statikai követelményeit és ennek megfelelően tervezi meg a lépcsőt. Az ilyen típusú lépcsők biztonságát és stabilitását német nyelvű statikai tanúsítványok is igazolják, amelyek garantálják a legmagasabb szintű megbízhatóságot. Az általunk beépített üvegtáblákhoz minden esetben biztonsági üveg igazolást adunk, amely biztosítja, hogy az üveg megfelel a legszigorúbb biztonsági előírásoknak.

Mindenképp szükséges (üveg)korlát?

Röviden: igen. Mindenképp kötelező előírás a korlát, “legkésőbb” a harmadik lépcsőfoktól. Olyan otthonban, ahol gyerkőcök vannak, azt szoktuk ajánlani, hogy a legelső lépcsőtől alkalmazzuk a leesést megakadályozó védőkorlátot. Érdemes a lakás stílusához illő korlátot választani, amely lehet üveg, rozsdamentes acél, porfestett szénacél vagy fa. Az utóbbi időben az üveg korlátok váltak a legkedveltebbé ügyfeleink körében, hiszen modern, letisztul és elegáns megjelenést kölcsönöznek a térnek.

Sokan aggódnak amiatt, hogy az üveg nehezen tisztítható, azonban erre semmi ok. 🙂 Az üvegkorlátok és lépcsőelemek karbantartása egyszerűbb, mint gondolnád. Egy puha ruhával és üvegtisztítóval könnyedén eltávolíthatók a szennyeződések és az ujjlenyomatok, így mindig ragyogó tisztaságot biztosíthatsz lépcsődnek.

Minőség minden tekintetben

Nálunk a minőségi lépcsők tervezése és kivitelezése nemcsak magas szakmai színvonalat képvisel, de ügyfeleink számára is kényelmes és gondtalan folyamatot biztosít. Törekvésünk, hogy minden projekt simán és zökkenőmentesen valósuljon meg, így te csak élvezheted az új lépcsőd szépségét és funkcionalitását anélkül, hogy a tervezési és kivitelezési folyamat bonyolultságával kellene foglalkoznod.

Sopron 200 km-es vonzáskörzetében, Ausztriában Graz környékén, valamint Magyarországon Budapestig vállalunk megbízásokat. Minden lépésben melletted állunk, a felméréstől a tervezésen át, egészen a tökéletes végeredményig. Amennyiben szeretnél többet megtudni, vagy egy ingyenes árajánlatot kérni, ne habozz kapcsolatba lépni velünk. 

Várjuk, hogy együtt valósíthassuk meg elképzeléseidet, és létrehozhassunk valami igazán különlegeset az otthonod számára.