Egy álomotthon és a Solymos Design lebegő lépcsőjének története

Tamara és párja Burgenland egyik kisebb településén kezdtek építkezni 2021 elején. Könnyűszerkezetes házat terveztek, amit a wiener neudorf-i Blaue Lagune-ban választottak ki. Már 2020 nyarán felvettük a kapcsolatot és a háztervezés kezdeti szakaszában egyeztettünk arról, hogy lebegő lépcsőt szeretnének otthonukba.

A korai egyeztetéseknek köszönhetően a könnyűszerkezetes épületbe is meg tudtuk oldani a lépcső megfelelő előkészítését egy úgynevezett „acélpofa” segítségével, illetve ahogy a képen is látható, a beépített LED világítás miatt a vezetékelést már ebben a fázisban kell előkészítenünk.


Tamara az építkezés teljes folyamatát dokumentálta és instagramon közzétette, így itt még több kép elérhető.

A lépcsőlapok fedésére olajozott tölgy furnért kértek, mivel az étkező is tölgy padlóburkolatot kapott, így mi teljes mértékben annak árnyalatához, illetve mintázatához igazítottuk a lépcső anyagát.

Tamara kifejezetten a lebegő, légies hatás miatt választotta ezt a lépcsőtípust, illetve hozzá a teljes üvegkorlátot, amely a emeleti részen is folytatódik és a két szoba közti „folyosó” részen is korlátként funkcionál, ezzel is egységessé, különlegessé téve a letisztult hatású végeredményt.

A képeken látható, hogy a beépítés folyamán mennyire óvjuk a lépcsőfokokat, ez nagyon fontos számunkra, hiszen kizárólag tökéletes munkát adunk át ügyfeleink részére!

Tamara kedvence a lépcsőben a beépített LED világítás, ami nagyon hangulatossá teszi a teret. Emellett a letisztult hatás érdekében egy – az ő szavaival élve- egyszerű kapaszkodó került a falra rozsdamentes acélból.

Összességében nagyon elégedettek vagyunk a projekttel és örülünk, hogy Tamaráék is hasonlóan vélekednek. Az egyik megosztott képe alatti gondolata: „az egyik fénypontja otthonunknak”.

A lebegő lépcsőről további információkat ide kattintva találsz: Lebegő lépcső