A fém és a fa tökéletes kombinációja

Fém tartóvázas lépcső

A fekete és antracit fém elemek hódítanak, ha építészetről és tervezésről van szó. Jelen van az otthonunk minden szegletében, kezdve a konyhabútortól, a beépített lámpákon át.

A fém tartóvázas lépcső kínálatunk egy ikonikus darabja. Ahogy a neve is mutatja egy fémből készült tartóváz adja a fő szerkezetét, amely nagy szilárdságának köszönhetően vékony, elegáns lépcső kialakítását teszi lehetővé.

Acél, a még extrább összhatásért

Lézervágott acél pofa felel a tartó funkcióért, közrefogva a lépcsőlapokat. A szilárdsága, ezzel együtt pedig a biztonsága megkérdőjelezhetetlen, de esztétikai szempontból is remek választás, hiszen vékony, mindössze 10 mm, illetve bármilyen színre fújva kérhető, így rendkívül változatos lehet a megjelenése. A fa melegséget árasztó hangulata és a rideg acél egy nem mindennapi összhangot hoznak létre.

Modern megjelenés keskeny lépcsőlapokkal

A 10 mm vastag lézervágott acéllap a lépcső tartóváza, amely igény esetén lehet egyenes vagy "cikkcakk" alakú is. A tartóváznak köszönhetően a lépcsőlapok keskenyebbek, mint más lépcsőtípusainknál, mindössze 5 cm vastagságúak, így még elegánsabb a hatásuk. Ráadásul nem csupán egyenes lépcsőforma esetén válaszható, fordulós kialakításban is tökéletes választás lehet az otthonodba.

Korlát az ízlésednek megfelelően

Az egyedileg megtervezett lépcsőknek köszönhetően, biztos lehetsz benne, hogy a végeredmény olyan lesz, amilyennek megálmodtad. A fém tartóvázas lépcsőnél szinte bármelyik korláttípus szóba jöhet: szénacél vagy rozsdamentes korlát, esetleg üvegkorlát.

Referenciáink

Negyedfordulós lépcső cikk- cakk alakú lézervágott acéltartóval és acél korláttal

Pihenős lépcső lézervágott fehér színű acéltartóval, fehérített tölgyfa lapokkal és üvegkorláttal

Egyenes lépcső lézervágott antracit színű acéltartóval, olajozott tölgyfa lapokkal és üvegkorláttal

Galéria

Gyakran Ismételt Kérdések

Sopron 200 km-es vonzáskörzetben vállalunk megbízásokat, Ausztriában körülbelül Graz, Magyarországon pedig Budapest területéig. Csapatunkkal készen állunk megvalósítani álmaid lépcsőjét a felméréstől a tervezésen át, egészen a tökéletes végeredményig!

Alakjuk szerint többféle lépcsőtípust különböztethetünk meg:

  • egyenes lépcső,
  • pihenős lépcső,
  • húzott fokú lépcső, amin belül létezik negyedfordulós (90 fokos) és félfordulós (180 fokos lépcső).

Érdemes már a ház tervezése során megnézni, melyik tetszik és eszerint alakítani az építészterveket!

Ha ez nem történt meg előre, akkor a beltéri lépcső alakját minden esetben a rendelkezésre álló hely határozza meg. A lépcső hosszát bekorlátozhatja a födémnyílás mérete is. A lépcsőn haladva nem lehet kisebb a magasság 2,1 méternél a lépcső és a plafon (födémnyílás széle) között.

Ha elegendő hely van a lépcső számára, akkor lehet egyenes vagy esetleg pihenős a lépcső. Ha kevesebb a hely, akkor szükségesek a húzott (háromszög alakú) lépcsőlapok.

90 cm lépcsőszélesség alá nem szerencsés menni. Az optimális a 100- 105 cm. A maximális méret 120-125 cm, ami egy óriási lépcsőhöz passzol, nagy 30 cm belépőkkel (lépcsőlap mélysége) és kényelmes alacsony fellépőkkel, (mint például a régi kastélyokban).

Igen, lépcsőinket bármilyen építőanyagból készült házba el tudjuk készíteni – legyen szó tégla, beton vagy könnyűszerkezetes épületről, azonban a lépcső megfelelő rögzítésének lehetősége (a falak anyaga) nagyban meghatározza a lépcső típusát. Más típusú lépcső készíthető betonfalnál és más téglafalnál, illetve ha nincs lehetőség oldalfali rögzítésre, például egy nagy üvegfal előtt halad el a lépcső), arra is van megoldásunk.

Igen, a korlát kötelező előírás a harmadik lépcsőfoktól. Érdemes a lakás stílusához illő korlátot választani, anyagában lehet üveg, rozsdamentes acél, porfestett szénacél vagy akár fa.

A lépcsőgyártásnál használt üvegtípus: ragasztott biztonsági üveg. Felépítésében az autók szélvédőüvegéhez hasonlít, két edzett üvegtábla van biztonsági fóliával összeragasztva. Azért van így, hogy esetleges törés esetén is egy darabban maradjon, ne keletkezzenek üveg szilánkok.

Üvegkorlátnál két 8 mm-es üveglap van összelaminálva, a lépcsőt tartó üveg tartóváz esetén pedig két 10 mm-es üveglap.

Rendeltetésszerű használatnál nem fordulhat elő törés, kizárólag akkor, ha kalapáccsal ütnek az élére.  Az általunk beépített üvegtáblákhoz minden esetben biztonsági üveg igazolást adunk.

A lépcsőlapok készülhetnek fafurnér bevonattal, GetaCore kompozit bevonattal, emellett vállalunk látszóbeton lépcsőket is. Az anyag kiválasztása minden esetben egyéni preferencián alapszik. Fafurnér választása esetén figyelünk arra, hogy a lépcső teljes egészében illeszkedjen a lakásban használt faanyagok típusához, színéhez, felületi megmunkálásához stb. (Például a parkettához vagy a beltéri ajtókhoz), hiszen ez tudja biztosítani, hogy a végeredmény tökéletes legyen!

A lépcsőlapok bevonására kizárólag valódi, 2,5 mm vastag fafurnért használunk. A választott fafaj bármilyen Európában honos fafaj lehet. A furnérozott lépcsőlap ugyanúgy kezelhető olajjal, páccal, lakkal, mint a tömörfa – ennek köszönhetően fokozott figyelmet fordítunk arra, hogy a lépcsőlapok színe, felületi megmunkálása, az esetleges fa csomók előfordulása teljes egészében illeszkedjen a lakásban használt többi faanyagéhoz.

A GetaCore egy ásványi anyag kompozit, amely illesztékmentesen vonja be a lépcsőlapokat. Széles színpalettával rendelkezik: homogén színekben és kőhatású színekben kapható, összesen 55 féle szín elérhető, így mindenki megtalálja az otthonához megfelelő színt.

Hasonló a konyhabútorgyártásban használatos Korian anyaghoz, azzal a különbséggel, hogy keményebb és így lépcsőlap gyártásra alkalmasabb. A felület könnyen tisztítható, nem igényel különösebb fegyelmet, mert nagyon ellenálló anyagról van szó.

A látszóbeton vagy más néven mikrocement felületek egy ellenálló lakkra hasonlító bevonó réteget kapnak, ami fokozza az ellenállóképességét. Eredetileg ipari padlók készítésére használták, így magas kopásállóságú.

A lépcsőgyártásnál használt üvegtípus: ragasztott biztonsági üveg. Felépítésében az autók szélvédőüvegéhez hasonlít, két edzett üvegtábla van biztonsági fóliával összeragasztva. Azért van így, hogy esetleges törés esetén is egy darabban maradjon, ne keletkezzenek üveg szilánkok.

Üvegkorlátnál két 8 mm-es üveglap van összelaminálva, a lépcsőt tartó üveg tartóváz esetén pedig két 10 mm-es üveglap.

Rendeltetésszerű használatnál nem fordulhat elő törés, kizárólag akkor, ha kalapáccsal ütnek az élére.

A legtöbb lépcsőtípusnál csupán biztonsági, korlát funkciót látnak el az üveg elemek, kivéve az üveg tartóvázas lépcsőnél, ahol az edzett üveg látja el a tartófunkciót. Az ilyen típusú lépcsők megalkotását komoly statikai számításokat követően kezdtük el, amiről természetesen német nyelvű statikai tanúsítvánnyal is rendelkezünk!

Visszajelzések ügyfeleinktől

Annamária Katona
Annamária Katona
2023-05-29
Az építkezésünk során Gábortól kaptuk a legprofibb munkát & az üvegkorláttal ellátott lebegő lépcső a házunk ékköve lett :) Ezúton is köszönjük, Annamari & Laci
Marcel Toth
Marcel Toth
2023-04-25
Gabor und sein Team sind die Besten, unsere Stiege wurde genau so umgesetzt wie wir uns das gewünscht haben, sehr zuverlässig und zu einem super Preis-Leistungsverhältnis!!
Christoph Triska
Christoph Triska
2023-04-14
Treppe wurde exakt nach unseren Vorstellungen geplant, gebaut und montiert. Äußerst zufrieden mit dem ganzen Prozess! :-D
Andrea Fischer
Andrea Fischer
2023-04-13
Precíz munka, csodálatos eredménnyel! Házunk dísze lett! Köszönjük Gábornak és csapatának!
Timea Szokolanyi
Timea Szokolanyi
2022-11-28
Nagyon profi tervezés, valamint korrekt, kiváló kivitelezés. Csak ajánlani tudom!
Tamara Lentsch
Tamara Lentsch
2021-11-19
Mit dem Kauf unserer Kagramtreppe inklusive Handlauf und Glasgeländer sind wir mehr als nur zufrieden. Herr G. Solymos hat uns stets informativ betreut, Preisleistungsverhältnis stimmt. Seine Mitarbeiter und er selbst haben stets gut durchdacht und ruhig gearbeitet auf der Baustelle. Das tat sehr gut inmitten des ganzen Chaos rundherum. Klare Weiterempfehlung unsererseits! Gerne kann unsere Treppe auf Instagram unter "hausnummerzweieins" besichtigt werden. Für Fragen stehe ich offen. Lg.
Alexander Steininger
Alexander Steininger
2021-06-08
Tolle Stiegen

Ajánlatkérés

Készen állsz álmaid lépcsőjére?

TÖLTSD KI KÉRLEK A KÖVETKEZŐ MEZŐKET, ÉS MI ELKÜLDJÜK AZ ÁRAJÁNLATOT A KIVÁLASZTOTT LÉPCSŐRE.