A könnyedség és légiesség összhangja

Függesztett lépcső

A függesztett lépcső igazán közkedvelt lépcsőtípus, a mai napig megállja a helyét a legletisztultabb lépcsők mellett is. De vajon miben rejlik a titka?

A vékony, fa lépcsőlapok a külső oldalukon egy markáns kapaszkodóhoz vannak felfüggesztve, illetve távtartóval is egymáshoz rögzitjük öket. A függesztés, ami a lapokat is tartja egyben a korlát szerepét is ellátja.

A végeredmény letisztult, mégis látványos megjelenést kölcsönöz az otthonnak. A fa és az acél kombinációja pedig biztosítja, hogy a lépcső nem csak szép, de tartós és biztonságos is legyen.

Kiegyensúlyozott kombináció

A fa természetes szépsége és az acél modernsége egy olyan összhangot teremt,ami azonnal magára vonza a tekintetet. A fa melegsége és az acél letisztult, erőskaraktere egy kifinomult és elegánsatmoszférát alkot.

Mint minden általunk készített lépcsőnél,itt is figyelembe vesszük a lakásban található többi faanyag színét, felületi megmunkálását, esetleges fa csomók előfordulását, hogy a lépcsőlapokat ehhez igazíthassuk, hiszen csak így készülhet kifogástalan végeredmény.

Tökéletes kivitelezés minden részletben

A lépcső minden komponense, a finoman megmunkált lépcsőlapoktól az elegáns emeleti korlátig, a precizitás és a szakértelem eredménye.

Nem elégszünk meg a felszíni tökéletességgel; minden egyes részlet,akár a legapróbb csavar vagy illesztés, a legmagasabb minőségi elvárásoknakmegfelelően készül.

Az emeleti korlát nem csak egy kiegészítő elem; ugyanolyan gondossággal és odafigyeléssel készül, mint a lépcső maga.

Kompakt design

Akár tágas, akár szűkösebb a hely, ahová afüggesztett lépcsőt szeretnéd, egy biztos:ez a lépcsőtípus mindig tökéletes választás.

Ebben a kialakításban a lépcső lapok látszólagos lebegése és a letisztult design nem csak vizuálisan tágítja a teret, de praktikus megoldást is kínál. A lépcsőlapok alatti tér kiválóan alkalmas tárolásra vagy akár egyedi dekorációs elemek elhelyezésére.

Egy lépcső, ami minden térben megállja a helyét, legyen az kicsi vagy nagy, és mindenhol különleges atmoszférát teremt.

Referenciáink

Félfordulós függesztett lépcső,pácolt és festett bükk lépcsőlapokkal, rozsdamentes korláttal függesztve

Egyenes formájú függesztett lépcső, lakkozott, tölgy lépcsőlapokkal, rozsdamentes korláttal és üvegbetéttel

Negyedfordulós függesztett lépcső olajozott, amerikai dió lépcsőlapokkal, rozsdamentes korláttal

Galéria

Gyakran Ismételt Kérdések

Sopron 200 km-es vonzáskörzetben vállalunk megbízásokat, Ausztriában körülbelül Graz, Magyarországon pedig Budapest területéig. Csapatunkkal készen állunk megvalósítani álmaid lépcsőjét a felméréstől a tervezésen át, egészen a tökéletes végeredményig!

Alakjuk szerint többféle lépcsőtípust különböztethetünk meg:

  • egyenes lépcső,
  • pihenős lépcső,
  • húzott fokú lépcső, amin belül létezik negyedfordulós (90 fokos) és félfordulós (180 fokos lépcső).

Érdemes már a ház tervezése során megnézni, melyik tetszik és eszerint alakítani az építészterveket!

Ha ez nem történt meg előre, akkor a beltéri lépcső alakját minden esetben a rendelkezésre álló hely határozza meg. A lépcső hosszát bekorlátozhatja a födémnyílás mérete is. A lépcsőn haladva nem lehet kisebb a magasság 2,1 méternél a lépcső és a plafon (födémnyílás széle) között.

Ha elegendő hely van a lépcső számára, akkor lehet egyenes vagy esetleg pihenős a lépcső. Ha kevesebb a hely, akkor szükségesek a húzott (háromszög alakú) lépcsőlapok.

90 cm lépcsőszélesség alá nem szerencsés menni. Az optimális a 100- 105 cm. A maximális méret 120-125 cm, ami egy óriási lépcsőhöz passzol, nagy 30 cm belépőkkel (lépcsőlap mélysége) és kényelmes alacsony fellépőkkel, (mint például a régi kastélyokban).

Igen, lépcsőinket bármilyen építőanyagból készült házba el tudjuk készíteni – legyen szó tégla, beton vagy könnyűszerkezetes épületről, azonban a lépcső megfelelő rögzítésének lehetősége (a falak anyaga) nagyban meghatározza a lépcső típusát. Más típusú lépcső készíthető betonfalnál és más téglafalnál, illetve ha nincs lehetőség oldalfali rögzítésre, például egy nagy üvegfal előtt halad el a lépcső), arra is van megoldásunk.

Igen, a korlát kötelező előírás a harmadik lépcsőfoktól. Érdemes a lakás stílusához illő korlátot választani, anyagában lehet üveg, rozsdamentes acél, porfestett szénacél vagy akár fa.

A lépcsőgyártásnál használt üvegtípus: ragasztott biztonsági üveg. Felépítésében az autók szélvédőüvegéhez hasonlít, két edzett üvegtábla van biztonsági fóliával összeragasztva. Azért van így, hogy esetleges törés esetén is egy darabban maradjon, ne keletkezzenek üveg szilánkok.

Üvegkorlátnál két 8 mm-es üveglap van összelaminálva, a lépcsőt tartó üveg tartóváz esetén pedig két 10 mm-es üveglap.

Rendeltetésszerű használatnál nem fordulhat elő törés, kizárólag akkor, ha kalapáccsal ütnek az élére.  Az általunk beépített üvegtáblákhoz minden esetben biztonsági üveg igazolást adunk.

A lépcsőlapok készülhetnek fafurnér bevonattal, GetaCore kompozit bevonattal, emellett vállalunk látszóbeton lépcsőket is. Az anyag kiválasztása minden esetben egyéni preferencián alapszik. Fafurnér választása esetén figyelünk arra, hogy a lépcső teljes egészében illeszkedjen a lakásban használt faanyagok típusához, színéhez, felületi megmunkálásához stb. (Például a parkettához vagy a beltéri ajtókhoz), hiszen ez tudja biztosítani, hogy a végeredmény tökéletes legyen!

A lépcsőlapok bevonására kizárólag valódi, 2,5 mm vastag fafurnért használunk. A választott fafaj bármilyen Európában honos fafaj lehet. A furnérozott lépcsőlap ugyanúgy kezelhető olajjal, páccal, lakkal, mint a tömörfa – ennek köszönhetően fokozott figyelmet fordítunk arra, hogy a lépcsőlapok színe, felületi megmunkálása, az esetleges fa csomók előfordulása teljes egészében illeszkedjen a lakásban használt többi faanyagéhoz.

A GetaCore egy ásványi anyag kompozit, amely illesztékmentesen vonja be a lépcsőlapokat. Széles színpalettával rendelkezik: homogén színekben és kőhatású színekben kapható, összesen 55 féle szín elérhető, így mindenki megtalálja az otthonához megfelelő színt.

Hasonló a konyhabútorgyártásban használatos Korian anyaghoz, azzal a különbséggel, hogy keményebb és így lépcsőlap gyártásra alkalmasabb. A felület könnyen tisztítható, nem igényel különösebb fegyelmet, mert nagyon ellenálló anyagról van szó.

A látszóbeton vagy más néven mikrocement felületek egy ellenálló lakkra hasonlító bevonó réteget kapnak, ami fokozza az ellenállóképességét. Eredetileg ipari padlók készítésére használták, így magas kopásállóságú.

A lépcsőgyártásnál használt üvegtípus: ragasztott biztonsági üveg. Felépítésében az autók szélvédőüvegéhez hasonlít, két edzett üvegtábla van biztonsági fóliával összeragasztva. Azért van így, hogy esetleges törés esetén is egy darabban maradjon, ne keletkezzenek üveg szilánkok.

Üvegkorlátnál két 8 mm-es üveglap van összelaminálva, a lépcsőt tartó üveg tartóváz esetén pedig két 10 mm-es üveglap.

Rendeltetésszerű használatnál nem fordulhat elő törés, kizárólag akkor, ha kalapáccsal ütnek az élére.

A legtöbb lépcsőtípusnál csupán biztonsági, korlát funkciót látnak el az üveg elemek, kivéve az üveg tartóvázas lépcsőnél, ahol az edzett üveg látja el a tartófunkciót. Az ilyen típusú lépcsők megalkotását komoly statikai számításokat követően kezdtük el, amiről természetesen német nyelvű statikai tanúsítvánnyal is rendelkezünk!

Visszajelzések ügyfeleinktől

Annamária Katona
Annamária Katona
2023-05-29
Az építkezésünk során Gábortól kaptuk a legprofibb munkát & az üvegkorláttal ellátott lebegő lépcső a házunk ékköve lett :) Ezúton is köszönjük, Annamari & Laci
Marcel Toth
Marcel Toth
2023-04-25
Gabor und sein Team sind die Besten, unsere Stiege wurde genau so umgesetzt wie wir uns das gewünscht haben, sehr zuverlässig und zu einem super Preis-Leistungsverhältnis!!
Christoph Triska
Christoph Triska
2023-04-14
Treppe wurde exakt nach unseren Vorstellungen geplant, gebaut und montiert. Äußerst zufrieden mit dem ganzen Prozess! :-D
Andrea Fischer
Andrea Fischer
2023-04-13
Precíz munka, csodálatos eredménnyel! Házunk dísze lett! Köszönjük Gábornak és csapatának!
Timea Szokolanyi
Timea Szokolanyi
2022-11-28
Nagyon profi tervezés, valamint korrekt, kiváló kivitelezés. Csak ajánlani tudom!
Tamara Lentsch
Tamara Lentsch
2021-11-19
Mit dem Kauf unserer Kagramtreppe inklusive Handlauf und Glasgeländer sind wir mehr als nur zufrieden. Herr G. Solymos hat uns stets informativ betreut, Preisleistungsverhältnis stimmt. Seine Mitarbeiter und er selbst haben stets gut durchdacht und ruhig gearbeitet auf der Baustelle. Das tat sehr gut inmitten des ganzen Chaos rundherum. Klare Weiterempfehlung unsererseits! Gerne kann unsere Treppe auf Instagram unter "hausnummerzweieins" besichtigt werden. Für Fragen stehe ich offen. Lg.
Alexander Steininger
Alexander Steininger
2021-06-08
Tolle Stiegen

Ajánlatkérés

Készen állsz álmaid lépcsőjére?

TÖLTSD KI KÉRLEK A KÖVETKEZŐ MEZŐKET, ÉS MI ELKÜLDJÜK AZ ÁRAJÁNLATOT A KIVÁLASZTOTT LÉPCSŐRE.