Hogyan válassz kivitelezőt álmaid beltéri lépcsőjéhez?

Ha építkezés előtt állsz és két- vagy többszintes házat szeretnél, már biztosan elképzelted azt is, hogy milyen a számodra tökéletes lépcső. Az előtérből nyílik, a nappaliból vagy éppen el van rejtve? Milyen anyagból készül? Milyen a stílusa? Ha ezekkel kapcsolatban vannak még kétségeid, segítünk! Lépcsőtervezési kisokos

Az utóbbi években egyre népszerűbbekké váltak főként a minimalista lebegő lépcsők, ennek köszönhetően pedig a kivitelező vállalkozások száma is megnőtt. Hogyan válaszd ki mégis a megfelelőt? 

Összegyűjtöttünk néhány kulcsfontosságú szempontot, amelyeket érdemes figyelembe venned, hiszen egy építkezés épp elég megterhelő, senkinek sem hiányzik, hogy silány munkát kapjon a pénzéért vagy több hónapos csúszással adják el a megbeszélt munkát. 

1. Kérj több helyről árajánlatot és egyeztess róla!

Az első lépés az árak és ajánlatok összehasonlítása. Ne elégedj meg az első ajánlattal, kérj több helyről árajánlatot, ezt követően pedig egyeztess telefonon vagy akár személyesen a potenciális kivitelezőkkel. A közvetlen kommunikáció lehetővé teszi számodra, hogy jobban megismerd a céget és az ajánlatukat. Próbáld őket összehasonlítani, és mindenképpen kérdezz rá, hogy minden költséget tartalmaz-e az ajánlat, gyakori, hogy felmerülnek “rejtett költségek” megállapodás után.

2. Nézd meg alaposan a referenciákat!

Manapság az interneten (sajnos) még az is előfordulhat, hogy egy vállalkozás máshonnan lementett képeket használ fel saját referenciaként. Az ehhez hasonló helyzetek elkerülése érdekében vedd alaposan szemügyre az eddigi munkáikat és érdeklődj a kivitelezési folyamat részleteiről, helyszíneiről.

3. Nézz meg élőben is 1-2 elkészült munkát!

Ha van rá lehetőség, akkor élőben is nézz meg egy-két elkészült lépcsőt, hiszen így teljes képet kaphatsz a cég által elkészített munkák minőségéről. Kérd meg őket, hogy megnézhesd korábbi projektjeiket vagy esetleg az irodában a felhasznált faanyagok minőségét, stb.. Ezáltal jobban megértheted, hogy hogyan dolgoznak és hogy hogyan néznek ki az általuk készített lépcsők.  

4. Nézz utána a cég történetének/múltjának!

Egy ismeretlen cég esetében mindenképp érdemes utánajárni a kivitelező vállalkozás múltjának. Nézd meg mikor alapították, járj utána a szakmai hátterének és ellenőrizd, hogy van-e valamilyen korábbi panasz, negatív értékelés ellenük. Ezt könnyedén megteheted a Google értékelés vagy a Facebook vélemények áttekintésével. A céginformációkat egy cégadatbázisban tudod lekérni. Ha a minőség és megbízhatóság az elsődleges szempont, válassz egy stabil múlttal rendelkező céget.

Tehát összefoglalva: Legyél körültekintő!

Az álom lépcső megtervezése és kivitelezése egy fontos lépés otthonod megteremtésében. Épp ezért, ahhoz, hogy a végeredmény valóban megfelelő legyen ne hagyd figyelmen kívül a fenti tippeket, hiszen a leendő otthonod központi eleméről van szó.

A Solymos Design több mint 10 éves tapasztalata és elhivatottsága az egyedi lépcsők tervezésében és kivitelezésében garancia a minőségre és az elégedettségre. 

Ismerj meg minket jobban és kérj ajánlatot tőlünk!