Milyen korlátot válassz álmaid lépcsőjéhez?

Az otthonunkban a lépcső több mint csak egy funkcionális elem; az esztétikai megjelenése és stílusa is kiemelkedő jelentőséggel bír. A korlát kulcsfontosságú része a lépcsőtervezésnek, hiszen ez befolyásolja mind a biztonságot, mind a design-t. Szakértőként segítünk megtalálni a tökéletes korlátot, amely harmonikusan illeszkedik majd otthonod stílusához.

Az üvegkorlátok eleganciája

Az üvegkorlátok a modern otthonokban egyre népszerűbbek. Könnyed, légies hatásukkal tágasabbá teszik a teret, miközben a biztonsági üveg garantálja a stabilitást. A hagyományos korlátokkal szemben az üvegkorlátok minimalista jelleget kölcsönöznek a belső tereknek, nem keltenek bezártság érzetet és nem törik meg a teret. Választható a lebegő lépcsők, a középtartós lépcsők, fém tartóvázas lépcsők, hajtogatott lépcsők, tömörfa lépcsők esetében, illetve a nevéből adódóan az üveg tartóvázas lépcsőt is üvegkorláttal készítjük. Ebben az esetben azonban az edzett üveg nem csupán a korlát funkciót látja el, hanem tartófunkciója is lehet.
Az üvegkorlátokkal kapcsolatos design lehetőségek, mint például a színezett/sötétített üveg alkalmazása, tovább növelik a lépcsők vizuális hatását.

A rozsdamentes bowdenek

A rozsdamentes bowdenek, amelyek alig láthatóan töltik be a korlát szerepét. A hajtogatott lépcsők esetében, ha nem üvegkorlátra esik a választás, a rozsdamentes bowdenek elegáns és szellős megoldást kínálnak.

A hárfalépcsők tervezésekor is a bowdenek kapnak szerepet a korlát tekintetében. Ennél a lépcsőtípusnál kétféle alapszerkezettel készíthet a lépcső: az egyik esetben vasbeton falba rögzítjük a lépcsőlapokat, és a bowdenek nem látnak el tartófunkciót, a másik pedig ha téglafalhoz rögzítjük a lépcsőfokokat, valamint a bowdenek tartó szerepet is betöltenek.

Szénacél és rozsdamentes korlátok 

A fémvázas lépcsők esetében is szinte bármelyik korláttípus közül választhatsz. Ha az erőteljesebb, szögletesebb összhatást preferálod, akkor a szénacél vagy rozsdamentes korlát kiváló megoldás lehet. Ízléstől függően bármilyen színre festhető a szénacél, a rozsdamentes korlát pedig ezüstös színével jól passzol szinte bármilyen környezetbe. A pálcák elhelyezhetők vízszintesen vagy függőlegesen is, utóbbi elhelyezés a népszűbb napjainkban, modernebb hatást kelt.
Ami biztos: nálunk nem futószalagon készülnek a lépcsők, minden egyedileg kerül megtervezésre a tökéletes végeredmény és összhang érdekében.

Ha szeretnél egy igazán egyedi design lépcsőt otthonodba, kérj ingyenes árajánlatot és segítünk megvalósítani az elképzeléseidet.

További tippekért töltsd le ingyenesen Lépcsőtervező kisokosunkat innen!